O MENI

Moje ime je Zvonko Strmšek. Ljubiteljsko se ukvarjam s fotografijo. Verjetno sem to navdušenje podedoval po očetu, ki se je v svojih mlajših letih tudi sam ukvarjal z ustvarjanjem in tudi z razvijanjem fotografij. Njegova zadnja fotografska kamera je hkrati postala moja prva. Ko mu čas ni več dopuščal pritiskati na sprožilec, mi je namreč podaril svojo Zeiss Ikon Contino, ki danes kljub starosti preko 50 let, še vedno brezhibno deluje. Seveda jaz uporabljam predvsem digitalno tehniko, včasih pa, za svojo dušo, posnamem kak posnetek tudi na film.

Fotografiranje sprejemam kot trenutek v katerem se ustavi čas. Trenutek, ki postane za vedno ujet in dokumentiran. Trenutek, ki ga lahko delimo s tistimi, ki v fotografiji vidijo več kot zgolj fotografijo in tistimi, ki jim je vsebina fotografije enostavno všeč.  Fotografiranje me navdaja z občutkom zadovoljstva, strasti, včasih tudi z občutkom sreče. Ja, mogoče za srečo res ni potrebno veliko, le znati jo moramo poiskati v malih stvareh.

Hvala vsem, ki mojim fotografijam namenite pozornost z ogledom, komentarjem, pozitivno kritiko ali pohvalo.

Vse fotografije na tej spletni strani so moja last, zato je prepovedana kakršnakoli njihova uporaba brez mojega dovoljenja.